SZENT ANNA OTTHON
GYŐR

9024 Győr, Öveges József u. 7.
Telefon: 96/440-540
Menü


Közlemények

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

Adószámunk:
18529681-2-08

A kedvezményezett neve:
Szentlélek Templom és Otthonfenntartó Alapítvány
 


 

 Aktualitások
2020.03.09.

 

LÁTOGATÁSI TILALOM

 

 

 

Tisztelt Látogatók!

 

Látogatási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében az új koronavírus miatt.

 

„A megbetegedés súlyos formája elsősorban az idős és/vagy egyéb megbetegedésben szenvedőket érinti. A fertőzés a zárt közösségekben, intézményekben képes gyorsan elterjedni, és nagyszámú, súlyos megbetegedést okozni. Az intézkedés meghozatalára a fokozott védelemre szoruló csoportba tartozók életének és egészségének védelme, fertőződésük megelőzése érdekében volt szükség. A tilalom 2020. március 8-tól visszavonásig érvényes."

 

 

Megértésüket köszönjük!

Ma 2020. június 1. hétfő, Tünde napja van. Sok boldogságot!

Intézményi kapcsolatok

Szentlélek templom

 

1987. június 6-án Paskai László bíboros - érsek szentelte fel a két év alatt épített templomot, amely Ráskai Péter építész tervei alapján készült. A sok jószándékú ember segítő munkáját Benkovich Ferenc atya vezette, aki a sokezer téglából épülő Isten házát a lelkek építésére emelte. Az intézmény rengeteg közösségi és lelki program színhelye: többek között szentmisék, bentlakásos lelkigyakorlatok, előadások, zenekari- és orgonakoncertek, az Apor iskola programjai színesítik a plébániai életet. Az előadótermekben a lakótelepi hittanoktatás bonyolítható le. Az egyszerű díszítésű modern épületben igényes művészi alkotások és egy kiváló orgona is található.

Anyaintézmény és forrás egyúttal a templom, hiszen a hívek akaratából és Benkovich atya vezetésével innét nőtte ki magát az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont, a Szent Anna Otthon és a Győrújbaráti Lelkigyakorlatos és Üdülőház.

 

A templom elérhetősége:

Szentlélek templom
9024 Győr, Szentlélek tér 1.
Tel.:96/419-588
e-mail: benf@szentl.t-online.hu
web: www.szentlelektemplom.hu

 

 

Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont

 

A Szent Anna otthon szomszédságában található a Szentlélek templom "elsőszülött gyermeke" az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont. Az 1993 óta működő nevelési-oktatási intézményben jelenleg óvoda, általános iskola, hat- és négyévfolyamos gimnázium, képző- művészeti ágon alapfokú művészetoktatási intézmény, valamint kollégium található. A szoros kapcsolatnak köszönhetően tanulóink rendszeresen látogatják az idősek otthonát és műsoraikkal gazdagítják a programokat. Többek között olvasó esteket, betlehemest, farsangi műsort is bemutatnak az ifjak, de az iskola énekkara is rendszeresen koncerttel kedveskedik az itt lakóknak. Az iskola programjaiba is bekapcsolódhatnak az idősek, hiszen a nemzeti ünnepekre való emlékezések, a közös iskolai szentmisék, pasztorális programok erre mind lehetőséget adnak. Az ágyhoz kötött beteg lakók saját szobájukból, TV-n keresztül követhetik az iskolai rendezvényeket, hiszen a két intézmény zártláncú összeköttetéssel van felszerelve. Az iskola oktató munkájába is vannak néha lehetőségek bekapcsolódni. Volt példa, hogy számítástechnika tanfolyamra jelentkeztek az otthon lakói.

 

Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont
9024 Győr, Pátzay Pál u. 46.
Tel.:96/514-260; Fax.: 96/514-270
e-mail:igazgatas@aporisk.hu
web:www.aporisk.hu

 

 

Győrújbaráti lelkigyakorlatos és üdülőház

 

Győr szomszédságában, Győrújbaráton található a Szentlélek templom harmadik gyermeke, a lelkigyakorlatos és üdülőház. A szálláslehetőséget is kínáló ház ideális helyszíne kirándulásoknak, táboroknak, kisebb és nagyobb csoportoknak, családoknak a legkülönbözőbb programjaik lebonyolítására. Az előadótermek lehetővé teszik konferenciák tartását is. Az otthon lakói is szervezett programokon vehetnek részt az üdülőházban.

 

 Bővebben>>

 

 

Lelkigyakorlatos és üdülőház
9081 Győrújbarát, Dobó u. 1/b.
Tel.: 96/543-001
Geléria


Kezdőlap | Hírek, események | Történet | Győrújbaráti lakóotthonrész | Intézményi kapcsolatok | Lelkiség | Foglalkozások | Képgaléria | Szolgáltatások | Elérhetőség | Megközelíthetőség | Jelentkezés | Ellátottjogi képviselő | Archívum
weboldal tervezés: IRQ